Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب «یک سبد خاطره یک سینه حرف» مشتمل بر ۹۵ شعر عاشقانه مرتبط با جنگ اثر رضا کاظمی است که برگزیده‌ اول کتاب سال شعر جنگ در سال ۱۳۸۵ شد.

 خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی، مریم داوری: کتاب «یک سبد خاطره یک سینه حرف» اثر «رضا کاظمی» شامل 95 شعر عاشقانه مرتبط با جنگ مشتمل بر 94 صفحه از سوی انتشارات مهر نوروز به چاپ دوم رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چاپ اول این کتاب در سال 84 توسط نشر نسیم حیات منتشر شد. این کتاب در سال 85 به عنوان کتاب سال در ادبیات جنگ (شعر آزاد) برگزیده شد.

 

کتاب «یک سبد خاطره یک سینه حرف» با تغییراتی در جلد کتاب و حذف و اضافاتی در اشعار به چاپ دوم رسیده است. رضا کاظمی با نگاهی متفاوت و واقع گرایانه از زاویه ای جدید به جنگ اشعار این کتاب را سروده است به همین دلیل اشعار بر دل خواننده می نشیند و یک نوع حالت همذات پنداری در او ایجاد می کند. این کتاب در حقیقت سوگ سروده هایی عاشقانه از زبان بازماندگان جنگ در فقدان عزیزان کشته شده در جنگ است. شاعر در این کتاب نگاهش را محدود به جنگ در یک کشور نکرده است و به جنگ در مفهوم کلی در طول تاریخ ، چه جنگ ایران و عراق و چه سایر جنگ های تاریخی، نگاه کرده است. این کتاب به دلیل نگاهی نو به جنگ، برگزیده‌ اول کتاب سال شعر جنگ سال ۱۳۸۵ شد و هیات داوران به صراحت در بیانیه خود به این موضوع اشاره کردند.

 

یکی از اشعار کتاب «یک سبد خاطره یک سینه حرف» عبارت است:

در حیاط می چرخم

زیر چرخشی برگی سبز

که آسمان را

بر گیسوانم سبز می کند

حیاط سبز و

آسمان سبز و

من

بر برگ سبزی آرمیده ام

که بوی تو را می دهد

 

در شعر دیگری از کتاب « یک سبد خاطره یک سینه حرف» می خوانیم:

تو را از شاخه می چینم

که برایم گنجشک باشی

این روزهای سکوت و وحشت را

پر از آواز رفتن کنی.

تو را از شاخه می چینم

که برایم خورشید باشی

این نگاه های سرد و خالی را

پر از گرمای دوست داشتن کنی.

تو را از شاخه می چینم

در دلم می کارم:

گنجشکی که همیشه می خواند.

 خورشیدی که همیشه می تابد.

 

«رضا کاظمی»، شاعر، نویسنده و هنرمند متولد 4 آذر 1349 در تهران است. وی فعالیت های ادبی خود را در دو زمینه شعر و داستان از سال 1375 آغاز کرده است. کاظمی اولین کتاب خود را در سال 1379 در ژانر ادبیات عاشقانه جنگ منتشر کرد. وی بعد از چندین سال تجربه سرایش شعر کوتاه و بلند در ژانر ادبیات و جنگ و انتشار مجموعه هایی در همان فضا، اکنون سالهاست که دیگر به صورت اختصاصی در حیطه شعر کوتاه آزاد خاصه شعر کوتاه کوتاه فعالیت حرفه ای می کند و در زمینه ادبیات داستانی به نوشتن داستان کوتاه علاقه مند بوده و همچنان به آن می پردازد.

 

از رضا کاظمی تاکنون بیش از 20 کتاب از جمله مجموعه شعر، مجموعه داستان، نثر و تحقیق ادبی منتشر شده است و دو مجموعه شعر از میان کتاب هایش به عنوان کتاب سال در ادبیات جنگ برگزیده شده است.تعداد زیادی از شعرهای رضا کاظمی تا به حال به زبان های انگلیسی، آلمانی، روسی، فرانسوی، کردی، عربی و ارمنی ترجمه و در نشریات کاغذی و نیز سایت ها منتشر شده است. دو کتاب مستقل وی به زبان کردی، یک مجموعه شعر به زبان انگلیسی و یک مجموعه این شاعر نیز به فرانسه ترجمه و چاپ شده است.

 

کاظمی در زمینه هنر به طور حرفه ای به خوشنویسی، نقاشی- خط و ساخت کاشی های دکوراتیک می پردازد. تاکنون در ایران چهار نمایشگاه انفرادی از آثار هنری خود برگزار کرده و سه نمایشگاه از تابلو کاشی های خود در مونترال کانادا برگزار کرده است. رضا کاظمی در حال حاضر سردبیر مجله ای ادبی هنری با عنوان «عصر جمعه» است که به صورت کاغذی در مونترال منتشر می شود.

 

گفتنی است، کتاب «یک سبد خاطره یک سینه حرف» اثر «رضا کاظمی» شامل 95 شعر عاشقانه مرتبط با جنگ مشتمل بر 94 صفحه با قیمت 25 هزار تومان از سوی انتشارات مهر نوروز چاپ و روانه بازار کتاب شده است.

 

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: رضا کاظمی مریم داوری جنگ شعر دفاع مقدس رضا کاظمی کتاب سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۹۹۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این گنجینه را در نمایشگاه کتاب از دست ندهید

«کتابخانه‌ها و گنجینه‌های اهدایی به کتابخانۀ مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی» و «رودبارِ اَلَموت»، به تازگی منتشر شده‌اند.

 به گزارش ایسنا، کتاب‌های یادشده که به تازگی در انتشارات مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی (مرکز پژوهش‌های ایرانی و اسلامی) منتشر شده‌اند در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه خواهد شد.


انتشار شرح و معرفی «کتابخانه‌ها و گنجینه‌های اهدایی به کتابخانۀ مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی» در دو جلد، به‌کوشش فرشته مجیدی و زیر نظر سیدعلی آل‌داود در ١٢١٣ صفحه، با شمارگان ٧٠٠ نسخه و به‌بهای یک‌میلیون و ٢۴٠هزار تومان، نشر یافته است.


«سیدعلی آل‌داود»، عضو شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی و ناظر این اثر، در بخشی از مقدمه خود بر این کتاب آورده است: «از زمان تأسیس و شروع به کار مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی در ١٣۶٢ تاکنون که نزدیک به چهل سال است مجموعه‌ها و کتابخانه‌های نفیس متعدد به این مرکز اهدا شده و با جرات می‌توان ادعا کرد حداقل در کشور ما تاکنون چنین حجمی از اهدا و با این تعداد زیاد اهداکننده بی‌سابقه است. در مدت زمان نزدیک به چهل سال ١٧٣ مجموعه به کتابخانه دائرة‌المعارف اهدا شده و اهداکنندگان عموماً از افراد صاحب‌نام و دانشمندان و نام‌آوران عرصه‌های مختلف بوده‌اند و بیشتر آنان در زمان حیات خود مبادرت به اهدا و انتقال کتاب‌های خود به کتابخانۀ مرکز کرده‌اند. افتخاری بزرگ برای دائرة‌المعارف و مسئولان و مدیران آنجاست که توانسته‌اند در مدت چند دهۀ کوتاه اعتماد عمومی اکثر دانشمندان نامور مملکت را جلب نمایند.»


همچنین مجموعۀ ‌مقالاتی دربارۀ «رودبارِ اَلَموت» تألیف عنایت‌الله مجیدی و به‌کوشش زهرا سیفی در ۴۶۴ صفحه، با شمارگان ٣٠٠ نسخه و به‌بهای ۴٨۵ هزار تومان منتشر شده است.


«عنایت‌الله مجیدی»، رئیس کتابخانه مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، در بخشی از پیشگفتار خود بر این اثر آورده است: «چندی پیش از این، مجموعه‌ای از مقاله‌های این بنده با نام الموت‌‎نامه انتشار یافت و مورد استقبال علاقمندان واقع شد. گویی آن نوشته‌های ناچیز برای پژوهشگرانی که در موضوعات مربوط به منطقۀ رودبار الموت و سرزمین تاریخی قزوین، به تحقیق مشغولند به کار آمده و مفید بوده است. گذشته از اینها، حقیقت این است که برای شخص خودم، که به تاریخ و فرهنگ آن منطقه عشق می‌ورزم، نوشتن، تصحیح و توضیح بر هر یک از این یادداشتها به نوبه خود لذت بخش بوده است، زیرا آنها را برای تألیف یک اثر مستقل و جامع در تاریخ و فرهنگ آن منطقه تا حدی ضرور می‌دیدم.»
 

 غرفه مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی (مرکز پژوهش‌های ایرانی و اسلامی) در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در مصلای امام خمینی، شبستان، راهروی ٢٢، غرفه ۵٣٠ واقع است.
 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • هدیه ۴۰۰ هزار تومانی تامین‌اجتماعی به بیمه‌شدگان برای خرید کتاب
  • هدیه ۴۰۰ هزار تومانی خرید کتاب برای بیمه‌شدگان جدید تامین اجتماعی
  • ◄ انتشار یک کتاب جدید درباره قوانین و مقررات حمل و نقل و ترافیک
  • کتاب جدید بهمن پگاه راد رونمایی می شود
  • تازه ترین کتاب اسماعیل امینی درباره مردم کوچه و بازار است
  • این گنجینه را در نمایشگاه کتاب از دست ندهید
  • عرضه ۶ عنوان کتاب جدید درباره حاج قاسم سلیمانی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • باغ کتاب میزبان جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی شد
  • طنین «آواز آن پرنده آتشین» در نمایشگاه کتاب
  • عکس| ماجرای شعری که تتلو برای حضرت علی(ع) سروده چیست؟