Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@02:02:24 GMT

نیما مانیفست شعر نو را به جامعه‌ی ادبی بخشید

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۹۰۰۳۴

نیما مانیفست شعر نو را به جامعه‌ی ادبی بخشید

ایسنا/هرمزگان دومین انجمن شعر مجازی هرمزگان با حضور سهیلا والی زاده کارشناس آفرینش های ادبی استان لرستان، شاعر، نویسنده و روزنامه نگار برگزار شد.

کارشناس آفرینش های ادبی کانون هرمزگان در این رابطه گفت: این انجمن با حضور ۳۲ نفر از شاعران و منتقدان نوجوان و جوان و ۶ نفر از مربیان ادبی استان برگزار  شد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاطمه غلامزاده نخلی افزود: در این انجمن ستاره مدنی، انیس موحدی ،مبینا عباسی،عالمه احمدی نژاد، همایون جعفرپور، ریحانه میرشکاری و رویا محمدی آثار خود را خواندند.

وی اضافه کرد: خوانش آثار، ارائه نظرات توسط  اعضا و گفتگوی صمیمی و نقدهای  منصفانه ی سهیلا والی زده لحظه هایی سرشار از شاعرانگی و فهم بیشتر شعر را برای مخاطبان به همراه داشت.

در ابتدای این انجمن دو قطعه غزل توسط ستاره مدنی خوانش شد. سپس سهیلا والی زاده در رابطه با این دو غزل گفت: این قالب طی قرن ها یادآور زیباترین شعرها برای ما فارسی زبانان بوده؛ اما چون از زمانی که رودکی "بوی جوی مولیان" را سروده قرن ها می گذرد ما نمی توانیم به همان زبان کهنه شعر بگوئیم هرچند متاسفانه برخی از شاعران به همان زبان کهنه شعر می گویند.

وی افزود: اما چیزی که شعر ستاره  مدنی را مجزا می کند زبان امروزی شعر است، وزنی نه چندان کوتاه و نه چندان بلند که از حوصله ی مخاطب خارج باشد.

به عقیده ی والی زاده، ستاره مدنی از مهارت های زبانی و تصاویر حسی خوبی بهره گرفته و چیزی که باز هم شاعر موفق به ارائه ی آن در شعر شده؛ تجسم است که از شروط مهم تخیل است و مخاطب  شریک لذت شعر و تخیل شاعر شده است.

با توجه به این که حجم آثار خوانده شده در قالب سپید بود، والی زاده گفت: نیما مانیفست شعر نو را به جامعه‌ی ادبی بخشید هر چند شاعران ما خودشان را از قید و بند وزن و قافیه رها کردند اما فقط شکل قافیه و وزن تغییر کرد و به ضرورتی که درشعر کلاسیک رعایت می شد این تقید وجود نداشت.

والی زاده بیان کرد: این قافیه و وزن هنوز هم برای بعضی از دردها و عواطف می توانست محدود کننده باشد و این قالب سپید بود که خودش را از قید وزن و قافیه آزاد کرد.

کارشناس آفرینش های ادبی استان لرستان افزود: در شعر سپید باید عنصر اندیشه، عاطفه، تصویر و تخیل قوی تری داشته باشیم و شعر وقتی شعر می شود که شاعرحرفی متمایز از دیگران گفته باشد.

وی اظهار کرد: شاعران نوجوان و جوان باید مطالعه ی آثار موفق سپید را سرلوحه ی کار خود قرار دهند و در این زمینه مطالعات بیشتری داشته باشند.

در ادامه ی انجمن، منتقدین نوجوان و جوان به نقد آثار خوانده شده پرداختند و در این میان اهمیت زبان، محتوا، تخیل و ابداع ترکیب ‌های تازه چیزهایی بود که توسط اعضا مورد توجه و بررسی قرار گرفت.

این شاعر و نویسنده کشوری در پایان ضمن ابراز خوشنودی بابت حضور در این انجمن گفت:  نوجوانان و جوانان حاضر در این انجمن از قوه ی نقد خوبی برخوردارند که نشان دهنده‌ی تلاش مربیان و علاقمندی اعضاست.

به گزارش ایسنا، نخستین جلسه مجازی انجمن شعر با حضور عبدالحمید انصاری نسب شاعر هرمزگانی و مربی کارگاههای شعر بندرعباس در ۱۵ اردیبهشت ماه برگزار شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری والی زاده ی ادبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۹۰۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهاد‌های غیر تخصصی برای جامعه پزشکی تصمیم گیری نکنند

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ ­رئیس زاده در کنگره انجمن رادیولوژی ایران افزود: متاسفانه حکمرانی مشخص و شفافی در نظام سلامت نداریم. تکلیف مان با بیمارستان‌های دولتی، بخش خصوصی، هیات علمی، پزشکان عمومی، رزیدنت‌ها و... شفاف نیست. اگر هم قوانینی هست، مربوط به سه چهار دهه قبل است که با هدف حکمرانی حوزه سلامت نیازمند بازنگری و شفاف سازی است. وی تصریح کرد: سهم سلامت در تولید ناخالص ملی به دلیل در اولویت نبودن بخش سلامت از یک سو و از سوی دیگر شرایط اقتصادی کشور به شدت افت کرده است. همچنین تعرفه‌های دستوری و سیاست گذاری‌های نادرست در حوزه مالی سلامت از چالش‌های جدی در حوزه پزشکی کشور است. رئیس زاده ادامه داد: اسناد بالا دستی به خصوص سیاست‌های کلی سلامت ابلاغیه مقام رهبری در سال ۱۳۹۳ تاکنون اجرایی نشده است که این امر یکی از چالش‌های پیش روی ماست. وی از دیگر چالش‌های عرصه پزشکی کشور را نبود قانون در برخورد با مداخلات غیر مجاز در حوزه سلامت برشمرد که این مساله نه تنها سلام ت افراد را به خطر انداخته که امنیت شغلی پزشکان را نیز به طور جدی در معرض تهدید قرار داده است. رئیس سازمان نظام پزشکی کشورگفت: چالش دیگر در حوزه پزشکی تکثر مراجعی است که افراد می‌توانند از پزشک شکایت کنند. مراجعی مثل پزشکی قانونی، نظام پزشکی و دادسرای جامعه پزشکی. همچنین صدور احکام حبس برای پزشکان که این امر برخلاف رویه معمولی است که روسای قوه قضاییه برای جایگزین حبس درخواست کرده اند. وی از شفاف نبودن سیستم دریافت مالیات از جامعه پزشکی، مهاجرت‌های شغلی و جغرافیایی و خالی ماندن برخی از رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی به عنوان دیگر چالش‌های جامعه پزشکی نام برد و ادامه داد: اولویت ما در درجه نخست ممانعت از هجمه‌ها به جامعه پزشکی و در درجه بعدی اقتصاد سلامت است که در حال پی گیری این موارد هستیم. رئیس زاده افزود: انجمن رادیولوژی ایران یکی از انجمن‌هایی است که کمترین چالش را با آن داریم و در واقع شکایتی از این انجمن در سازمان نظام پزشکی کشور نداریم. این انجمن همچنین از روابط درون رشته‌ای بسیار خوبی برخوردار است. از سوی دیگر به لحاظ پیشرفت‌های تکنولوژیک و تکنیکال جزو انجمن‌های پزشکی موفق به شمار می‌رود که رادیولوژیست‌ها در آن با آخرین روش‌های جدید تشخیصی و مداخله‌ای در کشور به مردم خدمت می‌کنند. وی ادامه داد: به لحاظ تکنیکی با علم روز دنیا برابر هستیم و به لحاظ تجهیزات هم کمبود عمده‌ای نداریم. جامعه رادیولوژی ما پیشرفت‌های خوبی همپای پیشرفت‌های رادیولوژی در دنیا داشته است. در این مراسم دکتر محمد علی کریمی به نمایندگی از طرف انجمن رادیولوژی ایران خواستار حذف هشتک و یکسان سازی تعرفه‌های رادیولوژی با سایر رشته‌ها تا زمان عملیاتی شدن آن شد. سی و نهمین کنگره ساالنه انجمن رادیولوژی ایران که با هدف ارایه جدیدترین دستاورد‌های در زمینه رادیولوژی نوین و هوش مصنوعی روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه در محل هتل المپیک تهران آغاز به کار کرد تا روز ۲۱ اردیبهشت ماه ادامه دارد.

دیگر خبرها

  • کتاب «آینده می‌افتد زمین» رونمایی می‌شود
  • کتب ترکی بیشتر معرفی شود/ به آثار نیما یوشیج و زرین کوب علاقه‌مندم
  • نهاد‌های غیر تخصصی برای جامعه پزشکی تصمیم گیری نکنند
  • انتشارفراخوان حمایت از تولیدات نمایشی انجمن هنرهای نمایشی خوزستان
  • بعضی شوخی‌ها با جامعه پزشکی سلامت مردم را تهدید می کند
  • افتتاح موزه‌های دفاع مقدس در ۵ استان کشور
  • جراحان پلاستیک از کنگره جامعه جراحان ایران انصراف داد
  • موسی عصمتی؛ شاعر روشندل: رسانه ملی با «سرزمین شعر» حرکت نویی را آغاز کرد
  • اعلام اسامی راه‌یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه انجمن سینمای جوان
  • اعلام اسامی راه‌یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه انجمن سینمای جوانان ایران