Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل مؤسسه فرهنگی و هنری شهرستان ادب گفت: انقلاب اسلامی توانست با محتوا و بازگشت به قالب‌های کلاسیک در حوزه‌های مختلف ادبیات را نو کند.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، جریانی به نام ادبیات انقلاب به وجود آمد که این ادبیات متاثر از حال و هوای روزهای انقلاب و دوران ۸ سال دفاع مقدس بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم زمان با تحولات سریع جامعه در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی داستان و شعر فارسی هم دچار تغییر و تحول می‌شد و نام‌ها و آثار جدید با مضامینی برآمده از دل انقلاب اسلامی پدید آمد. به مناسبت فرا رسیدن دهه مبارک فجر در پرونده «انقلاب در ادبیات و شعر» بنا داریم، تغییر و تحولاتی که پیروزی انقلاب بر جریان ادبی کشور داشته و همچنین انقلاب اسلامی را در آیینه ادبیات و شعر ایران و زبان فارسی بررسی کنیم.

محمدعلی مؤدب در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، درباره تأثیر پیروزی انقلاب اسلامی بر جریان شعر فارسی گفت: انقلاب اسلامی جریان بازگشت به سنت‌ها با رویکرد معاصرسازی بود؛ با رویکرد اینکه سنت‌ها را با نگاه نویی در زندگی امروز به کار بگیرد که بخشی از آن در دل جریان اجتهاد شیعی تعریف شد و در زندگی انسان ایرانی مؤثر بود. در ادبیات هم به نوعی این اتفاق افتاد و ما با انقلاب اسلامی به سنت‌های ادبی بازگشتیم. بسیاری از قالب‌های که قریب مانده بودند محل رجوع قرار گرفتند و شاعرانی که در این حوزه فعال بودند شاخص شدند و خوانش و اجتهاد نویی در دل سنت ادبی ما اتفاق افتاد.

وی افزود: پس از انقلاب غزل، رباعی و مثنوی به صحنه شعر فارسی برگشت. مثنوی پس از انقلاب مثنوی است که سایه تفکر نیمایی بر آن حاکم است و هم نشانه‌های از مثنوی کهن ما را دارد. در مثنوی‌های علم معلم دامغانی، احمد عزیزی، محمدحسین جعفریان و برخی دیگر پدیده‌ی تازه‌ای رخ نمود.

مدیرعامل مؤسسه فرهنگی و هنری شهرستان ادب عنوان کرد: انقلاب اسلامی توانست در حوزه‌های مختلف ادبیات را نو کند. این نو کردن بخشی با محتوا بود که محتوای تمدن اسلامی و سنت‌های اسلامی به صحنه برگشت. محتوای نو در شعرهای سیدحسن حسینی و سلمان هراتی کمک می‌کرد که فضای نویی در شعر فارسی ایجاد شود. در عین حال خود بازگشت به قالب‌های کلاسیک هم موجب نوگرایی‌ها و نوسازی‌های شد که تا امروز این جریان در شاخه‌های مختلف وجود دارد.

مؤدب خاطرنشان کرد: ادبیات انقلاب پیوند خود را با ادبیات دهه قبل از خود؛ با ادبیات نیما و شاگردان نیما در قالب تلاش شاعران نوگرای انقلاب اسلامی نیز حفظ کرد و همان راه را ادامه داد. شعر قیصر امین‌پور، سیدحسن حسنی، سلمان هراتی، یوسفعلی میرشکاک و شعرهای آزاد علیرضا قزوه و محمدحسین جعفریان و شاعران شاخص انقلاب اسلامی سبب شد علم نوگرایی در شعر انقلاب بلند بماند و امروز در شاخه‌‌های مختلف با قدرت به راه خود ادامه می‌دهد.

انتهای پیام/4028/

منبع: آنا

کلیدواژه: شعر شاعر انقلاب در ادبیات و شعر پیروزی انقلاب اسلامی شعر فارسی سنت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۶۷۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاندیداهای شورای ائتلاف در حوزه انتخابیه قائم‌شهر معرفی شد

سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی مازندران گفت: با اجماع شورا دو نفر در لیست شورای ائتلاف انقلاب اسلامی جای گرفتند. - اخبار استانها -

بهرام احمدی سخنگوی شورای ائتلاف انقلاب اسلامی مازندران در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: کار بزرگ مردم  اصل مشارکت، و دقت در نوع انتخاب خواهد بود که امیدواریم شاهد حضور بالای مردم حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه، سوادکوه شمالی، سیمرغ و جویبار در صحنه انتخابات مجلس شورای اسلامی باشیم.

وی افزود: اطلاعیه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در خصوص معرفی نامزدهای مورد حمایت در مرحله دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه قائم‌شهر، سوادکوه، سوادکوه شمالی، جویبار و  سیمرغ  منتشر شده و شورای ائتلاف در راستای عمل به فرامین رهبری معظم انقلاب در باب افزایش مشارکت و همینطور افزایش آگاهی عمومی جهت انتخاب اصلح، همچون مرحله اول انتخابات، با برگزاری جلسات متعدد و تخصصی، بررسی سوابق و مواضع  و برنامه های نامزدهای محترم راه یافته به مرحله دوم ضمن احترام به همه ی نامزدها و حامیان و تشکل‌های قانونی فعال در عرصه انتخابات، دو کاندیدا مورد حمایت خود را معرفی کرده است.

احمدی بیان کرد: نظر به مراتب شایستگی تخصصی و علمی،  آشنایی با قوه مقننه و وظایف و تکالیف نمایندگی مجلس شورای اسلامی، همسویی و همراهی در مسیر پیشرفت ایران عزیز اسلامی آقای کمال علیپور خنکداری و آقای مصطفی معلمی به عنوان نامزدهای مورد حمایت شورای ائتلاف انقلاب اسلامی به مردم شریف حوزه انتخابیه معرفی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۳ عنوان کتاب حوزه صنعت نفت رونمایی می‌شود
  • مشارکت حداکثری در انتخابات مورد تاکید امامین انقلاب است
  • انتخابات در جمهوری اسلامی به‌معنی مبارزه با دیکتاتوری است
  • مراسم بزرگداشت آیت الله رئوفی در بندرعباس برگزار شد
  • ۲۱ عنوان کتاب در حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رونمایی می‌شود
  • بازدید استاندار گیلان از حوزه هنری انقلاب اسلامی استان
  • ظرفیت استقبال از گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا بی نهایت است
  • کتاب‌هایی که اگر فیلم شوند، پرفروش می‌شوند
  • انزوای رژیم صهیونیستی در جشنواره‌ها/ از فرصت‌ها استفاده نکردیم
  • کاندیداهای شورای ائتلاف در حوزه انتخابیه قائم‌شهر معرفی شد